Pressreleaser

 • Högklassigt hotell på hög höjd står äntligen klart

  Nu står Upper House klart med 49 påkostade hotellrum, en restaurang som både bildligt och bokstavligt siktar mot stjärnorna samt ett unikt spa i tre våningsplan. Upper House öppnar den 1 september men redan i sommar gästas hotellet av ett hemligt celebert sällskap som ska provbo rummen i ett par dagar.

  Publicerat 2013-07-04

 • Daniel Stenbäck ny VD för Gothia Towers

  Daniel Stenbäck, 45, blir ny chef för Gothia Towers i Göteborg.
  Han lämnar VD-tjänsten för Clarion Hotel Post och ser fram mot det nya uppdraget:
  - Det känns enormt inspirerande, säger han.

  Publicerat 2013-06-25

 • Flerfaldig guldmedaljör till Upper House

  Nu är det klart vem som kommer att ta restaurangen på Gothia Towers Upper House till kulinarisk toppnivå. Det är Krister Dahl, tidigare lagledare för det svenska kocklandslaget, som kommer att leda arbetet mot att bli en av Sveriges bästa restauranger.

  Publicerat 2013-04-04

 • Snart börjar rekryteringen till Upper House Spa & Relax

  Spektakulärt spa söker medarbetare med tystnadsplikt! För den som jobbar med spabehandlingar och drömmer om att en dag få massera Madonna och ansiktsbehandla Robbie Williams öppnas nu en sällsynt möjlighet. Upper House Spa & Relax i Gothia Towers inleder inom kort en exklusiv rekrytering för att hitta de verkliga proffsen.

  Publicerat 2013-01-11

 • Nu är stommen på plats till den 25 ton tunga glasbron som förbinder Gothia Towers två torn

  Den 7 juni mellan 04.00 och 06.00 lyftes stommen på plats mellan de två hotelltornen i Göteborg – ett av de svåraste och mest komplicerade byggmomenten i Gothia Towers historia. En 24 meter lång och 25 ton tung stomme av stål har lyfts på plats och monterats fast på en höjd av 55 meter över marken. Byggkranen som användes vid lyftet är en av Nordens största byggkranar.

  Publicerat 2012-06-15

 • Swish! Gothia Towers får ett av landets modernaste hissystem

  Gothia Towers expansion i miljardklassen innebär att hotellet även moderniserar och byter ut sina hissar. Sammanlagt ska 23 hissar med den senaste tekniken installeras och arbetet beräknas vara färdigt under andra halvåret 2014 då det nya tornet invigs. Med en investering på över 50 miljoner kronor blir hotellets hissar mer än dubbelt så snabba.

  Publicerat 2012-02-20

 • Gothia Towers bjuder göteborgarna på räkmacka

  Måndagen den 24 oktober påbörjar Gothia Towers expansionen med ett tredje torn. Det innebär ett lyft för Gothia Towers, mötesindustrin och hela Göteborg. När byggnationen är klar inrymmer de tre tornen över 1 200 rum och Gothia Towers blir därmed den största hotell- och mötesplatsen i norra Europa med ett unikt cityläge.

  Publicerat 2011-10-24

 • Nu bygger vi!

  Igår undertecknades avtalet mellan Svenska Mässan och Peab kring utbyggnaden av Hotel Gothia Towers.
  – Det var viktigt för oss att få en bra entreprenadlösning. Nu ser vi fram emot ett nära samarbete med Peab, säger Carin Kindbom, VD på Svenska Mässan.

  Publicerat 2011-06-09

 • Göteborg störst i Europa med unik mötesplats

  Göteborg får Europas största helintegrerade hotell-, mäss och konferensanläggning när Hotel Gothia Towers nu bygger sitt tredje och högsta torn och samtidigt bygger på det gamla East Tower.

  Publicerat 2011-03-28