"Njutningsfull mat lagad med omtanke om våra gäster och vår miljö"

Gothia Towers Restauranger vill erbjuda sina gäster en kulinarisk upplevelse som tilltalar både sinnen, hjärta och själ.

Lars Olausson

Vår målsättning är att erbjuda njutningsfull mat tillagad av kockar med passion för sitt yrke. Vi vill servera mat gjord på råvaror av hög kvalitet, inköpta med fokus på att kunna erbjuda gästerna närproducerade, miljömedvetna alternativ som är producerade och transporterade till våra restauranger med ett helhetstänkande för miljö invägt.

Lars Olausson
Lagerchef, Gothia Towers Restauranger

Matkultur

Mera fakta - Mat

92 % av kemikalierna i köket är miljömärkta. Antalet produkter skärs ned kontinuerligt.

Vakuumpackade råvaror ger besparing av emballage på upp till 75 %.

Övergången till lokalt och på plats tappat bordsvatten minskar CO2-belastningen väsentligt.

Svenska Mässan skall successivt öka andelen ekologiska och lokalt producerade råvaror i köket.

Svenska Mässan eftersträvar miljömärkta engångsprodukter. Samtliga servetter i restaurangerna är miljömärkta.

Svenska Mässan ökar andelen rättvisemärkta produkter i kök och restaurang.

Välkommen att höra av dig med synpunkter eller frågor gällande vårt hållbarhetsarbete.
Klicka här

Bilder på dessa sidor

Bilderna på Svenska Mässans hållbarhetssidor har alla lokal anknytning.
Fotografer: Matto Fredriksson, Niklas Wennberg, Martin Örnroth, Carina Gran.